Van Technisch Consultant naar Cloud Engineer

14 augustus 2020 – geschreven door Bas Bremer

Bij Easy Systems streven wij naar lange termijn arbeidsrelaties. Onze medewerkers voldoende doorgroeimogelijkheden aanbieden – zowel binnen Easy Systems als bij de andere bedrijven binnen de groep – hoort daarbij. Bas Bremer vertelt hieronder zijn verhaal. 

Voorstellen

Hoi, mijn naam is Bas Bremer en ik werk nu drie-en-een-half jaar bij Easy Systems. Mijn ‘reis’ die tot Easy Systems leidde was er één van omzwervingen. Zo heb ik ooit overwogen om een muziekopleiding te gaan volgen en heb ik vervolgens mijn passie voor computers ontdekt tijdens mijn vervolgopleiding ‘industrieel productontwerp’. Op het moment dat je bij ‘digitaal tekenen’ het stuk digitaal leuker vindt dan het tekenen betekent dit dat je een andere weg in moet slaan. De weg van Bedrijfskundige Informatica waarbij business en IT samenkomen. Hier ontdekte ik mijn passie voor programmeren. Na mijn studie was het dan ook snel duidelijk: ik wil Technisch Consultant worden. 

Technisch Consultant

Mijn eerste stappen als Technisch Consultant heb ik met veel plezier mogen zetten bij een organisatie die gespecialiseerd is in software, die het klantcontact ondersteund (IRIS). Na 3,5 jaar was het voor mij tijd om een vervolgstap te maken. De vervolgstappen binnen dat bedrijf sloten niet aan bij mijn ambities en ik besloot contact op te nemen met de Recruiter van Easy Systems: Wouter Slot. Enkele gesprekken verder werd de krabbel gezet en was ik officieel Technisch Consultant bij Easy Systems.

Technisch Consultant @ Easy Systems

Als Technisch Consultant bij Easy Systems heb ik mooie projecten mogen realiseren bij MKB+ bedrijven. Hierbij werkte ik regelmatig samen met onze Cloud Engineers. De aanwezigheid van een sterk technisch component en het werken met de nieuwste technieken binnen het Cloud beheer spraken mij aan en waren de redenen dat ik intern solliciteerde op de functie. En met succes!

Na een intensief leertraject van 8 maanden vulde mijn week zich langzamerhand steeds minder met technisch consultancy werkzaamheden en kon ik mij meer en meer bezighouden met Cloud beheer. Dit doe ik inmiddels anderhalf jaar met veel plezier.

Cloud Engineer @ InnovestIT Group

Hoe kunnen we de Cloud omgeving zo efficiënt mogelijk inrichten tegen zo laag mogelijke kosten? Die vraag vat de essentie van het werk als Cloud Engineer samen en is een continu proces, bestaand uit verschillende componenten en projecten. Een project waar ik nu mee bezig ben is het plaatsen van current gen producten in Docker containers, zodat de servers efficiënter, veiliger en betrouwbaarder worden. Het beheren van deze containerized applicaties doen wij via Kubernetes; een open-source project van Google. Een ander speerpunt is infrastructure as code, waarbij wij onze infrastructuur definiëren door middel van code en veranderen middels de software Terraform.

De groei die ik heb gemaakt, de technische uitdagingen voor de toekomst en de onderlinge samenwerking maakt dat ik met energie naar mijn toekomst bij de InnovestIT Group kijk!

Als Cloud Engineer ben je onderdeel van het DevOps team en werk je voor de verschillende dochterondernemingen binnen de groep. Je werkt nauw samen met sales, management, development en de technisch Consultants. We leren van elkaar, bespreken de nieuwste technieken en de mogelijkheden die zij bieden voor onze producten en klanten. Je ondersteunt de Technisch Consultant omtrent de maatwerk en security componenten van een Cloud project. Hierbij werk ik veel met Amazon Web Services (AWS) en de verschillende hulpmiddelen die AWS biedt.

De mogelijkheid om te groeien, was één van de redenen dat ik 3,5 jaar geleden voor Easy Systems gekozen heb. Terugkijkend ben ik tevreden over de ontwikkeling die ik heb gemaakt en het werk dat we samen hebben neergezet. Vooruitkijkend, zie ik nog volop technisch uitdagingen als Cloud Engineer binnen de InnovestIT Group. Dit in combinatie met de onderlinge samenwerking maakt dat ik met energie naar mijn toekomst bij de InnovestIT Group kijk!

Collega’s worden?

Zet de eerste stap naar een toekomst binnen de Innovestit group hier.