Mijn eerste maand als Technisch Consultant

11 maart 2020 – geschreven door Sven Schoonhoven

Benieuwd naar hoe onze medewerkers hun eerste maand bij Easy Systems ervaren?  Deze keer deelt onze Technisch Consultant Sven Schoonhoven zijn ervaringen.

Voorstellen

Hi, mijn naam is Sven Schoonhoven en sinds februari 2020 werk ik als Technisch Consultant bij Easy Systems. Easy Systems levert eigen software aan bedrijven die hun purchase to pay proces sneller, makkelijker én goedkoper willen laten verlopen. Als Technisch Consultant houd ik mij bezig met de implementatie van deze intern ontwikkelde applicaties bij organisaties.

Het sollicitatieproces

Een paar maanden geleden ben ik benaderd door een recruiter van Easy Systems met de vraag of ik geïnteresseerd was in de functie van Technisch Consultant. Ik ben toen meteen in gesprek gegaan met de recruiter en de manager van het Delivery team. Dit gesprek was positief en werd vervolgd met een gesprek met twee Technisch Consultants. Hierdoor had ik op voorhand een goed beeld van de functie en organisatie. Beide partijen waren enthousiast en ik mocht beginnen. Ter voorbereiding heb ik thuis via Easy Systems verschillende technische e-courses gevolgd. Op die manier kon ik goed voorbereid aan de slag.

Mijn eerste maand bij Easy Systems

Mijn eerste maand zit er nu op. Een maand waarin ik veel heb geleerd in verschillende vormen. Ik kreeg elke week trainingen van een consultant, telkens gericht op een ander aspect van het implementatieproces. Daarnaast heb ik zelf taken omtrent de verschillende opdrachten uitgevoerd. Om een beeld te krijgen van hoe de implementatie in de praktijk gaat, liep ik mee met een implementatieproject. Dit project was bij een organisatie die ontstekers en gasgeneratoren maakt voor de luchtvaart en is nu bijna succesvol afgerond. Binnenkort mag ik zelf aan de slag bij een organisatie die gespecialiseerd is in gas-, hout- en elektrische haarden. Hierbij hoop ik de laatste details te leren welke nodig zijn om zelfstandig een implementatie tot een succes te maken.

‘Wat Easy Systems uniek maakt is dat de lijnen kort zijn’

In mijn eerste maand is duidelijk geworden dat ik goed op mijn plek zit bij Easy Systems. Het team is altijd bereid je te helpen, ook al is het soms druk. Je krijgt de tijd om dingen te leren en domme vragen zijn er niet. Dit geeft mij ook het vertrouwen om mijn werk goed te kunnen doen. Een tip aan mezelf zou zijn om langer stil te staan bij een bepaald onderwerp en zo niet te snel te gaan.

Ik voel mij al echt onderdeel van het Delivery team. We zitten veel bij de klant, maar hebben wel altijd contact met het team. Ondanks dat ik nog niet helemaal up-and-running ben, denk ik graag mee en probeer ik zoveel mogelijk waarde toe te voegen. Wat Easy Systems zo uniek maakt is dat de lijnen kort zijn. Ik loop zo het kantoor van de manager in voor een vraag of de eigenaar komt langs bij mij voor een fijn gesprek.

‘Ik zou mensen uit mijn omgeving zeker aanbevelen om bij Easy Systems te werken, omdat het barst van de energie en kennis die op een enthousiaste manier wordt overgebracht’.

Ook als Technisch Consultant werken bij Easy Systems?

Bekijk dan snel onze vacatures. Geen passende vacature? Stuur een open sollicitatie! Deze kun je richten aan Wouter Slot of Deborah van Manen