De week van… de developer

Bekijk de agenda van onze Developer en kom erachter wat de werkzaamheden zijn. Nog steeds enthousiast? Bekijk de openstaande vacatures.

Maandag

 • Daily stand-up

  Samen met de development teams voortgang, dagplanning, hulpvragen, etc. bespreken.

 • Focustijd

  Refinement. Samen met de product Owner wordt het nieuwste idee voor een feature uitgewerkt en gefinetuned.

 • Programmeren

  Het plan voor de nieuwe feature ligt klaar en ik ga meteen aan de slag!

 • Code review

  Een aantal collega’s hebben gevraagd of ik een code review wil doen voor hun merge naar de master branche. Ik log in op Gitlab, bekijk hun code en voeg comments toe.

Dinsdag

 • Daily stand-up

  Samen met de development teams voortgang, dagplanning, hulpvragen, etc. bespreken.

 • Testen

  Tijd om te testen of de nieuwe feature naar behoren functioneert. Daarom start ik op mijn laptop een kubernetes omgeving (zoals die in de productie draait) en test daarin de code uit mijn feature branche.

 • Retrospective

  Vandaag kijken we terug op de afgelopen maand. Ik trap de Retrospective af door een demo te geven van de feature die vorige week live is gegaan. Hierna bespreken wij wat er goed ging en wat de leermomenten waren. Er worden een aantal nieuwe teamafspraken gemaakt, zodat iedereen prettig zijn/haar werk kan doen.

 • Teambuilding

  Deze lange vergaderdag onderbreken we even met een teambuildingsoefening. Vandaag bakken wij cake voor het goede doel.

Woensdag

 • Daily stand-up

  Samen met de development teams voortgang, dagplanning, hulpvragen, etc. bespreken.

 • Focustijd

  Mijn collega heeft mijn eerdere aanpassingen aan de feature gereviewd. Ik volg zijn comments op en pas op basis hiervan de feature aan. Hij wees me op een handige feature in C# 8.0 die ik nu mooi kan gebruiken. Daarna kan ik naar master mergen

 • Lunch

  Woensdag soepdag.

 • Support

  Een klant belt om een bug te melden in de software welke ik geschreven heb. Hij krijgt, na het indienen van de declaratie, de declaratie niet te zien in het overzicht. Tijd om de software in te duiken en de bug op te lossen. Kwaliteit staat voorop! Bugs krijgen dus voorrang op nieuwe features. De logging in Kibana laat niks geks zien. Op het dashboard in Grafana zie ik echter dat een van de pods out-of-memory is gegaan. Hier kan ik wel wat mee.

Donderdag

 • Daily stand-up

  Samen met de development teams voortgang, dagplanning, hulpvragen, etc. bespreken.

 • Focustijd

  Nu kunnen we lekker meters maken met de nieuwe feature.

 • Gilde

  Vandaag komt de vakgroep Security bijeen, waar ik een onderdeel van ben. Samen met mijn collega’s bespreken wij hoe het gebied van online veiligheid kunnen verbeteren. Ook bespreken we de bevindingen van de PEN test die vorige week heeft plaatsgevonden.

Vrijdag

 • Daily stand-up

  Samen met de development teams voortgang, dagplanning, hulpvragen, etc. bespreken.

 • Testen

  De nieuwe feature is bijna klaar. Tijdens het testen vind ik nog een paar fouten en los ze op. Een aantal SpecFlow scenariofalen af en toe waardoor de build server de docker images niet pusht naar de docker registry. Ik verbeter nog een aantal punten die uit de statische analyse van SonarQube naar voren komen. 

 • Lunch

  Geheel verzorgde lunch.

 • Live gaan

  De Product Owner wil de feature waar ik deze week aan heb gewerkt graag in productie zetten. Daarom start ik de TeamCity build die de tag van de bewuste docker image ophoogt. Daarna begint automatisch de deployment pipeline in spinnaker te draaien en staat de feature binnen het uur live. 

 • Business update

  Met alle collega’s (sales, marketing, consultancy en development) highlights van de week bespreken. Vanuit development een update geven over productontwikkeling.

 • Borrel

  Ik sluit de week af met een gezamenlijke vrijdagmiddagborrel.

Ook op deze afdeling werken?

Even geen vacatures? Stuur een open sollicitatie! Deze kun je richten aan Wouter Slot of Deborah van Manen